Laddercompetitie - spelregels

Hoe meld ik mij aan? 
In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’). 

Wat telt als wedstrijd? 
Je speelt 45 minuten (1x afhangen). De games worden bij elkaar opgeteld en deze worden ingevoerd in de app. Bij een gelijkstand na 45 minuten kun je beslissen om deze stand in te voeren, er zal dan niets veranderen aan de plaatsing. Ook kan er voor gekozen worden om door te spelen (volgende gewonnen game wint), of wedstrijd kan op een ander moment nogmaals gespeeld worden. Verstandig om dit bij aanvang van de wedstrijd samen af te stemmen.Zorg dat je de wedstrijd binnen 7 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.

Hoe daag ik een speler uit?
Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt zowel spelers uitdagen die hoger geplaatst zijn, als spelers die lager geplaatst zijn.Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de Club App.

Mag je meerdere uitdagingen versturen?
Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurd. 

Waar voer ik uitslagen in?
Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Dit kan even duren voordat het tevoorschijn komt.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien?
In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de Ladder hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat wordt er bedoeld met het finale weekend in september
In het weekend van 2 t/m 4 september zal er een finale weekend worden gehouden. De hooggeplaatste spelers per categorie en per speelsterkte strijden dan nog voor de ereplaatsen.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?
Wanneer een speler tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt en de wedstrijd niet kan voortzetten, dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 5-4 ingevuld.Wanneer het bij langdurig blessureleed niet mogelijk is om de competitie voort te zetten, dan kun je je afmelden bij de organisatie.

Wat als een speler niet reageert op email?
Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld?
Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?
Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler.Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?
Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers.Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.

Aanvullende regels:
1. Als de uitgedaagde speler niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager (geldt niet voor de zomervakantieperiode).
2. Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal twee weken, óf een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.
3. Komt één van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 5-4 ingevuld.
4. Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, zullen onderaan de ladder worden toegevoegd.

Wat is een geschikte dag om de wedstrijd te spelen?
Je kunt de wedstrijden op alle dagen spelen. Houd wel rekening met trainingen, competitie en het Lelie Dubbeltoernooi.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 311 316

de Kyf

Boschweg 7a
1921 AP Akersloot

KVK-nummer

40634605